Actuele berichten

28 oktober 2019
allerzielen.jpg
Op zondag 3 november herdenkt de Ekklesia Breda de overledenen van kort en lang geleden, dichtbij en ver weg. Deze allerzielenviering is op zondag 3 november om 10.30 uur in de Lutherse kerk, Veemarktstraat 11 Breda.

In deze viering is er voor iedereen gelegenheid een kaartje op de gedachtenistafel te leggen met daarop de naam (of namen) van een dierbare overledene. 

SInds de 11e eeuw gedenken christenen hun doden op of rond 2 november, Allerzielen. Te midden van een haastige samenleving die verder wil, staan we een moment stil bij allen van wie we afscheid moesten nemen en die ons tot op vandaag dierbaar zijn. 

We horen in de viering het verhaal van de dood van Mozes, uit 'Het verhaal gaat....' van Nico ter Linden. HIj gaat het beloofde land niet binnen. Hij sterft met zicht op de toekomst. Het vok neemt afscheid, ze leggen hun hand op zijn schouder als egek van afscheid. En ze laten hem los. Er klinken woorden van troost en liefde en er is een korte toespraak van Franck Ploum.

Onder leiding van het Ekklesiakoor met dirigent Myriame van Genuchten en pianist Henri Heuvelmans, zingen we o.a. Gedragen (Ploum/Löwenthal); Voor uw aangezicht (Oosterhuis/Oomen); Psalm 30 - de avond komt met droefheid (Oosterhuis/Oomen) en Lied bij de afgrond (Ploum/vanBaest).

Activiteiten

Vieringen

Stichting Ekklesia Breda | ANBI | Geestverwanten | Facebook | Twitter