Actuele berichten

06 november 2019
b_320_0_16777215_00_images_zinsverband_Marian_Geurtsen_profiel_-_klein.JPG
Op zondag 17 november viert de Ekklesia om 10.30 uur in de Lutherse Kerk aan de veemarktstraat 11 Breda.

Dit is de tweede viering in onze serie 'Het getuigenis van....' en deze zondag is het woord aan theologe en ritueeldeskundige Marian Geurtsen. Marian geeft als introductie: 'Ieder mens leeft van liefde en zonder liefde kan niemand leven. In de Bijbel staat de liefde centraal als gebod: heb God lief en onderhoud Gods geboden en je zult leven, zegt Deuteronomium. Maar wat betekent een gebod om lief te hebben? Hoe kan liefde een gebod zijn?'  We lezen Deuteronomium 30,11-20.

Onder leiding van het Ekklesia koor met dirigent Myriame van Genuchten en pianist Daan Boertien zingen we o.a.: Die mij getrokken uit de schoot (Oosterhuis/Oomen); Grondvest ons (Ploum/VanBaest); De tafel der armen (Oosterhuis/Oomen) en een nieuw slotlied: Zal ooit komen de dag (Ploum/Heuvelmans).

Over Marian Geurtsen:
Marian Geurtsen is opgegroeid met de rijkdom van de r.k. traditie en geïnspireerd door de oecumenische vrouwenbeweging. Onlangs is zij gepromoveerd op een onderzoek naar de onreinheid van seksualiteit en vrouwelijke vruchtbaarheid in het vroege christendom. Haar persoonlijke ervaringen - het verlies van haar kindjes, de gendertransitie van haar partner - zijn haar motivatie om nieuwe rituelen te zoeken waar mensen God op het spoor kunnen komen.

Activiteiten

Vieringen

Stichting Ekklesia Breda | ANBI | Geestverwanten | Facebook | Twitter