Actuele berichten

29 augustus 2021
b_320_0_16777215_00_images_Zomerdiensten_2021_-_Mattijs_van_Bergen_-_Everything_is_going_to_be_alright.jpeg
zondag 5 september - 10.30 uur

Op zondag 5 september verzorgt de Ekklesia Breda de zomerviering in de Grote Kerk van Breda. Jaarlijks worden er zes vieringen gehouden in de zomerperiode en ook dit jaar heeft de Raad van kerken Breda de Ekklesia verzocht er een te verzorgen.

Het centrale thema van alle viering is 'Bekleed u met de nieuwe mens'. Deze titel is afgeleid van de expositie die op dit moment te zien is in de Grote Kerk: 'Royal Fashion Design' met ontwerpen van Mattijs van Bergen. Elke zomerdienst ontleent het thema aan een van de ontwerpen uit de expositie. In de viering van 5 september staat 'Everything is going to be alright' centraal. De viering heeft als thema 'Alles komt goed' en de lezing is het verhaal van de bruiloft in Kana uit het Johannesevangelie.

Onder leiding van het Ekklesia koor met dirigent Myriame van Genuchten en pianist Henri Heuvelmans, zingen we o.a. Licht dat ons aanstoot (Oosterhuis/Oomen); Bekleed u met zachtmoedigheid (Ploum/Heuvelmans); Onnoembaar God (Ploum/Heuvelmans) en Ik zie de hemel opengaan (Jan v. Opbergen). 

Er is plaats voor 150 bezoekers, aanmelden is nog wel noodzakelijk:

KLIK HIER OM AAN TE MELDEN VOOR DE VIERING

Activiteiten

Stichting Ekklesia Breda | ANBI | Geestverwanten | Facebook | Twitter