Activiteiten

b_320_0_16777215_00_images_Fastentuch_19_20_Mensch_wo_bist_du_Uwe_Appold.jpg

Serie online ontmoetingen in de vastentijd

begeleiding: Els Vis (Geestelijk begeleider)

In de veertigdagentijd zijn er drie online ontmoetingen omdat we zo graag willen weten: “Hoe gaat het nu met u?”
Door onze verhalen van alledag te delen, hopen we elkaar te bemoedigen of te inspireren, aan het lachen te maken of te troosten.
Alles mag er zijn. Ieder gesprek zal worden geopend en afgesloten met een kort gebed of gedicht.

Om iedereen recht te doen houden we de groepsgrootte beperkt tot maximaal zes mensen. Als er meer aanmeldingen komen, maken we een tweede groep.

We ontmoeten elkaar via Zoom. U krijgt van tevoren een link toegestuurd, waarmee u toegang krijgt tot het gesprek. Weet u niet hoe Zoom werkt? Laat het ons weten, dan nemen we contact met u op en helpen we u verder.

 

Data:  vrijdag 26 februari,12 en 26 maart
Tijd: 14.00 - 15.00 uur
Plaats: ZOOM (online)
kosten: geen
Aanmelden: KLIK HIER

Op 17 februari (Aswoensdag) is de vastentijd of veertigdagentijd begonnen. Vanuit de christelijke tradities is dit een tijd van bezinning, soberheid en aandacht voor de armen. Vasten betekent je tijdelijk van iets onthouden. En dat kan vandaag de dag van alles zijn: je weerstaat de verleidingen van een glas wijn of het koekje bij de koffie, je eet geen vlees, je kijkt geen TV of beperkt het gebruik van je smartphone of internet.

Door het wegnemen van ruis en afleiding wordt het stiller in en om jezelf. Een stilte die weldadig, maar soms ook beangstigend kan zijn. De vastentijd wordt ook wel woestijntijd genoemd: je probeert de leegte in jezelf op te zoeken en deze uit te houden.

Onze wereld leeft al sinds maart 2020 in woestijntijd, waarin sociale contacten zoveel mogelijk moesten worden beperkt, we elkaar niet meer gedachteloos de hand konden schudden of omhelzen, we op afstand van elkaar moesten blijven en ‘Zoomen’ niets meer te maken had met het geluid van bijen.

Een tijd ook waarin de Ekklesiavieringen lange tijd niet, daarna met beperkte bezoekersaantallen weer wel en nu langere tijd opnieuw niet plaats kunnen vinden. Het is lang geleden dat we elkaar konden ontmoeten.

Daarom organiseren we in de vastentijd drie online ontmoetingen omdat we zo graag willen weten: “Hoe gaat het nu met u?” Door onze verhalen van alledag te delen, hopen we elkaar te bemoedigen of te inspireren, aan het lachen te maken of te troosten. Alles mag er zijn. Ieder gesprek zal worden geopend en afgesloten met een kort gebed of gedicht. Om iedereen recht te doen houden we de groepsgrootte beperkt tot maximaal zes mensen. Als er meer aanmeldingen komen, maken we een tweede groep.

De ontmoetingen vinden plaats op drie vrijdagmiddagen in de vastentijd: 26 februari, 12 maart en 26 maart van 14.00 – 15.00 uur. U kunt zich voor ieder gesprek afzonderlijk aanmelden via …  Geef daarbij uw naam, e-mailadres en telefoonnummer op. Wilt u zich aanmelden maar komt dag en tijd u niet goed uit? Vermeld dit dan bij uw aanmelding, dan kijken we of we ook op een ander moment met een aantal mensen samen kunnen komen.

We ontmoeten elkaar via Zoom. U krijgt van tevoren een link toegestuurd, waarmee u toegang krijgt tot het gesprek. Weet u niet hoe Zoom werkt? Laat het ons weten, dan nemen we contact met u op en helpen we u verder.

De gesprekken worden begeleid door Els Vis, vaste Ekklesiabezoeker en geestelijk begeleider. Zij loopt dit voorjaar stage bij de Ekklesia Breda als tweedejaars student aan Fontys Hogeschool Theologie en Levensbeschouwing.

Activiteiten

Vieringen

Stichting Ekklesia Breda | ANBI | Geestverwanten | Facebook | Twitter