The Letter – Aswoensdagfilm

The Letter – Aswoensdagfilm

Met voorbeschouwing en nagesprek

Docu-film rond de encycliek Laudato Si’ van Paus Franciscus over de klimaatcrisis en de effecten hiervan op de aarde en de mens in de verschillende werelddelen. In deze film waarin paus Franciscus een prominente rol speelt, gaat het over de kracht van de mensheid om de ecologische crisis te stoppen. 

Deze avond bekijken we de film gezamenlijk, na een voorbeschouwing en met nagesprek onder leiding van filmkenner en theoloog Marjeet Verbeek.

Praktische informatie:

Inleider:Marjet Verbeek
Datum:14 februari 2024
Aanvang:19.30 uur
Locatie:Lutherse kerk Breda – Crypte – Veemarktstraat 11
Toegang:Vrije gave
Aanmelden:niet nodig

Het is geen toeval dat ‘The Letter’ in 2022 op 4 oktober gelanceerd werd, want deze dag is ook bekend staat als de feestdag van Franciscus van Assisi: een beroemde heilige die leefde rond het jaar 1200. Franciscus van Assisi stond vooral bekend om zijn liefde voor de natuur en de dieren.

De film gaat over het zorg dragen voor de natuur en het gevaar van de ecologische crisis. ‘The Letter’ werd geproduceerd door het Off the Fence-team in samenwerking met de Laudato si’-beweging en de Dicasteries voor Communicatie en Bevordering van de Integrale Menselijke Ontwikkeling en is geregisseerd door de Emmy- en BAFTA-winnende documentairemaker Nicolas Brown. Tijdens het filmen werd alles in het werk gesteld om de uitstoot te minimaliseren; na het filmen werd de gemaakte uitstoot gecompenseerd.

De hoofdrolspelers van ‘The Letter’ zijn paus Franciscus, een inheemse leider uit de Amazone, een vluchteling uit Senegal, een jonge Indiase activist en een Amerikaans wetenschapskoppel dat de vaak ongehoorde stemmen vertegenwoordigd in het wereldwijde gesprek over onze planeet. De film toont hoe zij samen de hoop vinden om ons gemeenschappelijke huis te redden.