Kinderen van het licht

Kinderen van het licht

Serie: Advent en kerst

Thema: Licht

Licht is het centrale thema in de vieringen van advent en kerst. De terugkeer van het licht zoals gevierd wordt tijdens de zonnewende na 21 december wordt religieus geladen met het geboortefeest van Jezus. De weg naar die geboorte in een proces dat zich zowel extern als intern afspeelt. Naarmate de letterlijke duisternis toeneemt groeit ons verlangen naar het lengen van de dagen. Ook de figuurlijke duisternis van een wereld in onrust en oorlog, gevangen in zinloosheid doet ons verlangen naar het licht van vrede en harmonie. Maar ook wijzelf ervaren vaak dat duisternis ons in de greep heeft. Destructieve gedachten, negatieve kanten van onszelf, ons leven dat te vaak speelbal is van de externe factoren, het doet ons verlangen naar (ver)licht(ing) en naar een leven dat licht uitstraalt.

Lutherse kerk – Veemarktstraat 11 te Breda.
18 december 2022
Aanvang: 10.30 uur

Op deze laatste adventszondag voor kerstmis horen we Jezus verzuchten dat de mensen die licht moeten uitstralen niet zo inventief zijn. Dat gevoel krijg je ook als je naar de wereld kijkt. Duisternis regeert. Het negatieve haalt het nieuws. Het lijkt wel of zij veel slimmer te werk gaan om hun zaakjes voor elkaar te krijgen dan de ‘kinderen van het licht’.

Alex van Heusden verzorgt de toespraak.

We lezen: Lukas 16
m.m.v. Ekklesiakoor Breda o.l.v. Myriame van Genuchten
Piano: Daan Boertien

We zingen o.a.: Neerdalen als dauw (Oosterhuis/Löwenthal), Niet uit man en macht (Ploum/Van Baest), Lied van Maria (Oosterhuis/Löwenthal), Lied van Micha (Oosterhuis/Oomen).