Ekklesia Breda koopt Lutherse kerk

Ekklesia Breda koopt Lutherse kerk

Donderdag 22 december 2022

Eigenaar

De Stichting Ekklesia Breda wordt per 27 december 2022 eigenaar van de Lutherse kerk Breda. Op deze datum zal bij de notaris de koopovereenkomst getekend worden. De komende weken worden alle juridische en financiële zaken geregeld. Ook zullen in samenspraak met de Protestantse Gemeente Breda alle lopende contracten bekeken worden en waar nodig worden overgezet.

Dat is geweldig nieuws en gaat de Ekklesia veel kansen bieden. Daarnaast is het ook een grote verantwoordelijkheid die we op onze schouder nemen. We hebben er alle vertrouwen in dat we samen met allen die betrokken zijn bij de Ekklesia deze verantwoordelijkheid kunnen dragen.

Inspiratieplek

Een inspiratieplek midden in de stad, dat is wat we als Ekklesia beogen te zijn. Daarom hebben we ons ingezet voor het behoud van deze kerk. We willen verder bouwen aan een plek waar mensen op adem kunnen komen, zich kunnen laven aan kunst en cultuur en waar mensen hun levenskeuzes kunnen spiegelen aan het Grote Bevrijdingsverhaal van de bijbel.

En wij zijn ervan overtuigd dat het stadscentrum de plek is waar kerk zich moet manifesteren: in het hart van de samenleving, daar waar mensen samenkomen om te feesten of te shoppen, te laveren of te dineren, elkaar te ontmoeten, te demonstreren of actie te voeren. In dat speelveld van individu en samenleving hoort ook dat bijbels verhaal thuis. Om zich te mengen in het gesprek het debat, de strijd of om mee feest te vieren.  Van harte hopen wij dat we deze ambitie samen met u, met velen en met andere organisaties met wie wij verbonden zijn, waar kunnen maken. Samen dragen we de toekomst van Ekklesia Breda.

Bijdragen?

Mocht u, eenmalig of periodiek, ook financieel willen en kunnen bijdragen aan het voorbestaan van Ekklesia Breda op deze prachtige plek in Breda, dan stellen we dat zeer op prijs. Hier vindt u meer informatie over hoe u kunt geven en onder welke voorwaarden uw gift aftrekbaar is van de belasting.